Pages

Ana içeriğe atla

Bir Kadın Neler Yapabilir?

Bir kadın neler mi yapabilir? Mesela okula götürebilir ders saati yaklaşan minik yavrusunu. Gelirken de evin eksikliklerini alabilir. Ne mi yapabilir bir kadın? Ağlayabilir mesela. İçinde biriktirdiklerini çok güzel boşaltabilir. Susabilir bir kadın, güzel susar. Evi süpürür, yemek yapar. Sofrayı kuran da bir kadın. Kaldırır sofrayı. Yeniden kurar. Yeniden.. Yeniden.. Sonu yoktur. Bu böyle sürüp gider yaşadığı müddetçe.
Araba sürse de genellikle çok iyi park edemez bir kadın ve erkeklerden daha iyi park edebileceğini savunur. Alışverişi genellikle sever bir kadın. Sabah bıraksan alışveriş merkezine akşama kadar gezebilir. Bu, çok aldığı anlamına da gelmez her zaman. Bazen sadece bakmayı da tercih edebilir. Bir kadın ne yapabilir başka? Aslına bakarsanız, bir kadın istedikten sonra çok şey yapabilir. Cazibesini kullanır mesela ve birçok şey yapabilir.Ama bunları her kadın yapmaz.
Bilinçli ve mantıklı düşünen, İslâmî değerlere uygun hareket eden bir kadın bunları aklına bile getirmez. Bir kadın resim çizebilir mesela aklından... Huzurlu bir aile ortamı. Saygı ve sevgi dolu bir aile yuvası. Herkesin birbirini kırmamak için elinden gelen çabayı sarfettiği.. Herkesin bir bütün olduğu ve bu bütünün zaman geçse de hiç bozulmayacağı... Ama realite hayaller ile aynı tonda olmayabilir. Bakarsınız ki, hayalleriniz toz pembedir ama gerçekler öyle değil.
İmtihanlarla karşılaştıkça hayallerinizdeki toz pembe, yavaş yavaş değişmeye başlar..

Yorumlar